Vergroot het VAKMANSCHAP van professionals 

Het Buiten de Kaders Team

Vincent Aelbers 

Wat doe ik?
Kijken door de bril van de ander, hoe deze de wereld beleefd.
Onderzoeken wat de waarden, drijfveren en motieven zijn om tot handelen of keuzes te komen.
Een heldere mening en visie hebben, waarbij ik mijn persoonlijke oordeel zo lang mogelijk uitstel.

Hoe zit dat bij mij?
Als geadopteerde heb ik al vroeg mogen ervaren, hoe twee tegen gestelde belevingen beide waar kunnen zijn. Mijn biologische moeder wilde mij het aller beste bieden wat er mogelijk was. Ik vond dat ze haar belofte, door mij ter adoptie aan te bieden, niet nakwam. Hier is geen goed of fout, gelijk of ongelijk.
In mijn dagelijkse praktijk zie ik dit vaak gebeuren.

‘Ik geloof dat geregeld, wat als FOUT wordt beoordeeld, in wezen de mogelijkheid tot een voortschrijdend inzicht is.’

Wat biedt ik u hierin?
Ontdekkingstochten waarin we werken met de essentie van de zaak.
Starten met heldere verwachtingen en duidelijke grenzen.
We constant gericht zijn op de vraag: leidt de geleverde inzet, tot een effectieve bijdrage aan het gewenste doel?
Met een bewustzijn op het feit dat er zonder relatie geen voortgang mogelijk is.

Linkedin proffiel VincentAssociated 
members

Maarten van Heeswijk 
Persoonlijke ontwikkeling is een Kritische Succesfactor bij organisatie –en teamontwikkeling.

Wat?
Zowel in het bedrijfsleven als in de sport heb ik ervaren dat goed opgeleide professionals (leidinggevenden, coaches, managers, trainers, ouders) niet altijd in staat om waardevrij of objectief een gesprek aan te gaan met hun team, hun collegae, hun medewerkers, hun sporters of hun kinderen. Vaak worden deze professionals beïnvloed door hun eigen aannames.

In deze gesprekken wordt al snel overgaan in ‘vertellen’ of het ‘geven van advies’, in plaats van te ontdekken bij de ander(en) waar het over gaat en ze uiteindelijk uit te dagen zelf oplossingen te vinden en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Verbinding maken en behouden is hierbij essentieel.

Werken met je waarneming!
De hele dag werken wij met onze waarneming door het inzetten van onze zintuigen. Deze waarneming koppelen wij aan de eigen ervaringen en aan de eigen (kern)waarden. Op basis hiervan vormen wij onze mening. In hoeverre zijn wij dan werkelijk bewust van de context en van de fase van ontwikkeling van ‘de ander’ en bewust van wat de ander nu nodig heeft om zich verder te kunnen ontwikkelen of te verbeteren.

Hoe?
Ik daag anderen uit zelf te ervaren, inzicht te verkrijgen, wat de impact is van het ‘werken met je waarneming’. Ik vraag anderen hierop te reflecteren en te koppelen aan hun eigen kernwaarden. Oordeel-vrij een gesprek aan te gaan, te coachen en te begeleiden. De kracht te ontdekken van ‘verbinden’ en van ‘waardevrij te vragen’. Dit door ‘op maat’ workshops, teambegeleiding en individuele coaching.

http://maarhees.nl